Sider

mandag 27. september 2010

Sør Afrikansk besøk

,Fredag 17 September var vi på tur med de Sør-Afrikanske til Bru. Der gikk vi en tur rundt kulturstien og plukket med oss diverse botaniske materialer i forskjellige grupper som var blandet med både Norske og Sør-Afrikanske elever. Når vi da kom tilbake fra turen begynte vi og planlegge og lage hårsmykke etc.. Tiden var for knapp, og det var på tide og reise heim.

Mandags morgen var vi klar for en ny arbeidsøkt med de Sør-Afrikanske elevene. Her er resultatene :
Modell 1 : sandaler av tråd knyttet på afrikansk måte, smykke, armbånd, øreringer, klemme og en pynt i handen.
Modell 2 : 2 stk armbånd, smykke og hårpynt.Etterpå skulle vi fortsette på brude buketten vi stiftet før de Sør-Afrikanske kom. Her er litt bilder av fremgangsmåten av stiftemetoden:

Her ligger rose bladene klar til stifting.


Fremgangsmåten: Vi tok to "bunter" med roseblader, slik at rosebladene ikke ble så tynne i stiftene. Jeg tok en ståltråd gjennom bladene og bøyet dem nedover, og tvinnet en tynnere ståltråd og tvinnet den rundt den andre, slik at det satt fast. Har desverre ikke bilder fra det.

Slik ble resultatene.


 Rosene:


Her ser du en stiftet rose uten blomstertråd.

 Fremgangsmåte: Jeg trykket en tykk ståltråd inn i rosen, ikke for langt.. ikke for kort, og tok en mindre tykk ståltråd og snurret den to runder fremover, og snudde rosen og snurret den to runder bakover. Etterpå førte jer til blomsterteip på alle blader og alle roser.

Så bøyet vi og plasserte vi rosene i en rund form. 


Når vi var ferdige med de afrikanske elevene skulle vi lage videre på brudebuketten. Slik ble resultatet på den:


1 kommentar:

Blomstertua sa...

Her har du jobbet kjempefint. Mange gode bilder:)