Sider

mandag 11. april 2011

Valgfritt produkt

Vi fikk et læringsoppdrag og lage valgfritt produkt som skal presenteres med et bilde på et A3 ark. Jeg valgte og øve meg på buketter.

Kompetansemål:

Produksjon:
* Planlegge, gjennomføre og vurdere eget grunnleggende arbeider med ulike råvarer.
* Bruke verktøy, materiale og teknikker på føremålstendelig og forsvarlig måte.

Produktutvikling:
* Lage og bruke arbeidstegninger, skisser og anner visuell informasjon.

Eget mål:
Jeg skal lære meg og lage ulike bukett-underlag på forskjellige måter, og lære meg hvordan en tett-bukett skal være, proposjoner osv.


Idemuldringen min laget jeg en moodboard tilpasset dekorative dekorasjoner til inspirasjon.
dekorative møbler, mye detaljer, mengde osv.Vi fikk vareliste på fredagen, så jeg laget dette bildet for og planlegge enda bedre:Så begynte jeg og teine skisser av forskjellige slag. Jeg tenkte at jeg ville lage en som var heltrukket hvit og en som var rosa med nyanser. Jeg teinte opp til 5-6-7 skisser av samme buketten og ulike buketter. så fant jeg ut at jeg ville lage ihvertfall desse bukettene.

For og lage disse produktene måtte jeg lære og lage et godt underlag i grønt. Gøril demonstrerte hvordan hun laget et grønt underlag til en tett bukett, dermed gjorde vi andre også nok så likt henne, og vips. fikk det til.

underlaget på en lav-tett bukett.

Slik ble underlaget på nesten alle bukettene jeg øvet meg på og laget. Hadde jeg bindepunktet lengre nede, ville det ikke bli rett, derfor måtte bindepunktet ver veldig høyt oppe. jeg laget også et underlag med et selvlagt stativ:

Festet med en grønn ståltråd, og festet tre andre på,og surret dem sammen som et bukettstativ. 

Bukettene
Jeg laget omtrent 4 buketter med forskjellig teknikk, og lærte at hvis man setter bindepunket lenger oppe, så blir proposjonene rett, og buketten blir mer "tett". Jeg lærte også at plasseringen av blomster er viktig, slik at bukketten er "god og se på".


Dette var den første buketten jeg laget. teinet skisse, planla hvilke botaniske materialer jeg skulle bruke i buketten. Den første buketten til venstre, følte jeg at det grønne underlaget ble "feil" i forhold til øyesynet mitt. jeg holdt også bindepunktet for lavt, slik at den ikke ble slik jeg vill ha den. Derfor laget jeg et nytt grønt underlag og tok bindepunktet lenger oppe, og slik ble resultatet på den første buketten. 

Jeg bestemte meg for og bygge videre på denne buketten, og laget enda et nytt grønt underlag, og tilføyet lilla limonium, og plasserte blomstene med bedre plass, slik at det ble bedre. dette var den andre buketten. 


 Dette var den tredje buketten jeg laget. Jeg teinet en skisse, planla hvilke botaniske materialer jeg skulle bruke. Jeg begynte med og bøye gåsunger greinen, festet med grønn ståltråd, og festet tre andre på kryss og tvers, og laget et bukett stativ ut av det. Jeg laget et grønt underlag, deretter limte jeg på gåsunger der hvor ståltråden viste - sjule teknikken. Så plasserte jeg blomster. 


Dette er den siste buketten jeg laget før jeg skulle ut med og ta bilder av den jeg ble mest fornøyd med. jeg teinet skisser, og endte opp men den skissen der. jeg la ut materialer som jeg skulle bruke, og satte den sammen i radial grupperingsteknikk. hvis du ser på det minste bildet av buketten, har jeg rosene på den ene siden, og nellikene på den andre, men da ble det helt feil i forhold til balansen i buketten, så jeg byttet plass på den ene nelliken og den ene rosen, og så ble jeg fornøyd. 
Vi skulle presentere produktet på et laminert A3-ark og ha galleri utstilling på fredag, dermed tok jeg flere hundre bilder av denne buketten, både i grus, skog, mot en steingard osv. Jeg fant ut at produktet ble mest fremhevet framfor dette treet, så da tok jeg og redigerte alle bildene jeg hadde av buketten framfor dette treet, og jeg ble mest fornøyd med dette bildet som skal kopieres ut på A3 ark og presenteres. 


Produktet ble ganske etter planleggingen, jeg kunne tatt astrania million star litt lenger ut i formen hvis jeg skulle gjort noe annerledels. Jeg er veldig fornøyd med denne buketten. Kontrastene i buketten er hvit/grønt, mørk/lys. Jeg syntes buketten også er salgbar.

Hva har jeg lært?
Jeg har lært fra det grunnleggenes hvordan man skal lage et tett-bukett underlag, hvordan jeg skal sette den i spiral når jeg har underlaget i hånden, hvordan jeg skal sette blomstene direkte inn i buketten uten og ødelegge hele buketten, og få det i radial grupperingsteknikk. Jeg har også lært at "jo flere buketter man lager, jo bedre blir bukettene". jeg følte jeg har lært veldig mye i forhold til forventet. Jeg har lært hvordan jeg skal lage et bukett underlag med bare en gåsunger-grein. 


Vurdering
Jeg så på den første buketten jeg laget så helt feil ut, at det var noe feil med underlaget som jeg ikke fikk helt til. Jeg prøvte ut forskjellige teknikker, materialer, og fant ut at den andre, tredje ble mye bedre. Jeg prøvte også med forskjellige materialer med både forskjellig farge, kontraster osv. Hadde jeg ikke hatt dette som min valgfrie oppgave, kunne jeg ikke ha laget bukketter på samme måte, og heller ikke hatt samme kompetanse som jeg føler jeg nå har oppnådd.

2 kommentarer:

Blomstertua sa...

Kjempefint blogginnlegg i bilder og tekst. Flott at du bruker din kompetanse i bilderedigering. God dokumentasjon:))

Unknown sa...

Bra jobbet Inger Kristine!
God og grundig dokumentasjon.
Flott !

Hilsen Gøril