Sider

mandag 24. januar 2011

Bårebukett

Mandag 24 Januar 2011

Kompetansemål
* Kvalitetsikre bruk og oppbevaring av blomster og andre råvarer i egen produksjon.
* Utføre og tilpasse eige arbeid med blomsterfaglege produkt til høve, rom og underlag, trendar og   dei ønska og behova kunden har.

Idag begynte vi teori og produksjon av bårebukett. Vi fikk nye varer, og stellet desse, vi hadde også besøk av elever fra Godalen som vi viste hvordan vi skulle snitte blomster. Etter det fikk vi en liten demonstrasjon av Inger hvordan oppbygningen av en bårebukett skal være. Der etter begynte vi og produsere bårebuketter. Det var litt vanskelig til og begynne med, men fikk det bedre og bedre til etterhvert.

Buketten skal da ha rette proposjoner, som er 1/3 under, og 2/3 over bindepunktet. Den skal også ha godt volum og ha omtrent 1/3 i "høyde".Første bårebukett. utfordrenes og lage, ble lettere med den andre bårebuketten. Jeg valgte disse materialene fordi blått og oransj er ganske gode kontraster. Jeg valgte også  delfinium som to lange punk som drar seg ned, og nelliker i punk som avsluttes med en anturium for og dra fargen ned. I den første bårebuketten valgte jeg materialene: Nellik, Delfinium, Sypress, Salaal og Anturium.

Skisse til bårebuketten.


Resultatet.
 Bårebuketten ble forandret forhold til skissen. Jeg fjernet Anturiumen fra bårebuketten, fordi jeg syntes ikke den passet i helheten i buketten. Jeg tilføyet derfor en rose for og få en mer harmonisk helhet. I den andre bårebuketten valgte jeg og bruke andre materialer, derfor valgte jeg og bruke: Roser, Nellik, Sypress, Aspedistra og delfinium.

Bårebukett var veldig utfordrenes men også veldig kjekt og jobbe med. Følte den andre buketten gikk mye bedre enn den første. Jeg ble fornøyd med resultatet.

1 kommentar:

Blomstertua sa...

Fine buketter du laget.