Sider

onsdag 26. januar 2011

Båredekorasjon

 25 januar begynte vi på båredekorasjon. 

Kompetansemål:
* Kvalitetsikre bruk og oppbevaring av blomster og andre råvarer i egen produksjon.
* Utføre og tilpasse eige arbeid med blomsterfaglege produkt til høve, rom og underlag, trendar og   dei ønska og behova kunden har.

Båredekorasjonen blir som oftest laget i den bestemte formen som et Latina kors. Men nå idag er det ikke like strengt, så man kan jobbe ut fra formen, som en dråpe o.l. Jobber ofte mye med linjene i dekorasjonen i begynnelsen når man lager basisen. Man skal også ha kontraster, og "bruke luften" og få mer volum i den. Skal ikke leke mye med linjer, perler, krysseduller osv. men litt er det lov og ha.Jeg valgte og ha den oranje fargen som hoved-farge. jeg valgte også nellik og roser fordi de er flotte til begravelser. kontrastene jeg valgte var og ha linjer og den runde formen, slik det ikke skulle bli så kjedelig og se på. Valgte også og ha matt/glatt kontrast for og lage mer spenning. 

Blomstene jeg har brugt er : Nellik, Rose, to typer Chrysamthemum, Anturim, cypress, gåsunger på gren og apsedistra.


Egenvurdering:
Jeg syns det var ganske kjekt og spennendes og lage en ny form for "dekorasjon" var også virkelig gøy og komme igang med minne og sørgebinderi. Jeg syns det gikk veldig bra til og være første gang. 

2 kommentarer:

Blomstertua sa...

Bra dokumentasjon med fine bilder du har gjort. Fint:)

Marie Tunheim sa...

vakkert :)