Sider

tirsdag 3. mai 2011

Brudesmykke 2-3 Mai

Vi fikk i oppdrag å planlegge og lage brudens hovedsmykke på 2 dager. I denne oppgaven ville jeg lære å være mer kreativ, utfordre meg selv og lage noe helt nytt!

Kompetansemål:

      *  planleggje, gjennomføre og vurdere eige
      *  konkretisere og grunngi idé, design og arbeidsprosess i eige arbeid med blomster, som grunnlag
         for kommunikasjon med kundar og kollegaer
      *  lage og bruke arbeidsteikningar, skisser og annan visuell informasjon

Jeg begynte å se i bøker etter inspirasjon, Så så jeg i boken "flowers in love 3" og så flere forskjellige muffer, brudebuketter, vesker og diverse. Så jeg begynte og teine skisser til jeg bestemte meg for 1 ide, og laget tre forskjellige utkast til denne. Jeg endte opp med denne arbeidstegningen:

Jeg begynte og arbeide, og laget underlaget av limpistol i en balje, deretter laget jeg en "arm" i papp, som fikk helt feil vinkel til min skisse, derfor laget jeg en arm i hønsenetting jeg festet den på, og klippet og festet. Jeg laget ranker med tre forskjellige ulltråder, og surret buljongtråd på enden, og festet dem på "armen". Jeg surret en hel del, og festet dem ved og surre rundt underlaget av lim, og feste det i limet.

 Så festet jeg ceropegia med samme teknikken , limte orkideene på, tredde perler på, og annen perlepynt for og få et fint utrykk.


 Jeg valgte hvite orkideer fordi det ga best resultat. Jeg hadde også et bevisst valg av perler og pynt, også en orkide knupp. Jeg har dominans i hvit, og blomstene dekker ca 1/3 av hele brudesmykket. Jeg er også veldig fornøyd med resultatet.

 Resultat i større bilde: 
 

Kilder: 
Inspirasjonen hentet fra boken :
"Flowers in love 3" av Moniek Vanden Berghe av boklaget Stichting kunstboek 2010. 

1 kommentar:

Blomstertua sa...

Spennende og kreativt arbeid:))Fine og forklarende bilder