Sider

fredag 27. mai 2011

Sluttvurderings oppgave 24-25 Mai.

Denne uken fikk vi sluttvurdeings oppgave der vi fikk lage hva vi skulle lage.

Kompetansemål: 
* Bruke verktøy, materiale og teknikkar på føremålstenleg og forsvarleg måte.
* Planleggje, gjennomføre og vurdere eige grunnleggjande arbeid med ulike råvarer.

Eget mål:
* Lage et spennende bukett-stativ.
 
Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle lage, så jeg så i blader, og bestemte meg for å lage en bukett. jeg fikk inspirasjonen fra dette bladet, og dette bildet:

 
Så begynte jeg og lage ide skisser, ut ifra hvilke blomster vi hadde inne.


Så begynte jeg å lage bukett stativet. Jeg tok en oliven grein, fjernet greinene, og festet endene med en grønn ståltråd. så tok jeg tre ståltråder til og festet slik at det ble et bukettstativ. Etterpå tok jeg lemonium, og klippet dem i små biter, og begynte og surre rundt med buljontråd.

Så la jeg ut det grønne materialet jeg ville bruke, og de andre blomstene og begynte og sette sammen buketten jeg skulle lage. Jeg ble ikke fornøyd med 1. utkastet av buketten. Så jeg måtte lage den annerledes, og ta ut blomster som ikke var helt i buketten, og legge til andre.


Så jeg måtte forandre arbeidstegningen, dermed ble resultatet på buketten min slik:

 
I denne buketten var det : Salaal, peon-blokker, pistasj, busk nellik, nellik, cymbidium orkide, marikåpe, lemonium og olivengreinen med lemonium. 

Egenvurdering: Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Planla at buketten jeg laget skulle være til søsteren min, som er glad i rosa. Jeg så selv at jeg brukte mye grønt, så dette kunne jeg endret på. Jeg brukte vannpropp på cymbidium orkideen. for og dekke denne, tok jeg et halvt galax blad, og surret det fast med buljontråd. Jeg syntes denne oppgaven gikk greit.

1 kommentar:

Blomstertua sa...

Fin bukett og fine bildekollager du har laget:))